WEDSTRIJD ZVC Gel Leopoldsburg - S.T. Rekem  4 - 2   (2-1)

DATUM 29-11-2002  21:15

DOELPUNTEN 8’ Nicaise 1-0, 11’ Philippens 2-0, 18’ Ofori 2-1, 27’ Lamkharrat 3-1, 40’ Philippens 4-1, 40’ Diricks 4-2.

VERSLAG De confrontatie tussen de twee hekkensluiters kon niemand in vervoering brengen. Er werd te knikkebenend gespeeld zodat winst en verlies van details afhankelijk was. Zo pakte de thuisploeg goed georganiseerd het gretiger aan. Rekem liep zielloos kennelijk maar wat te knoeien. Leopoldsburg zette midden de eerste helft de wedstrijd naar zijn hand. Nicaise rondde een driehoek met Ghijs en Lamkharrat makkelijk af en de kromme vrijschop van de felle kapitein Philippens naast het fout opgesteld muurtje betekende de 2-0. Rekem liep achter zichzelf aan, kwam wel kort voor de rust terug maar stuitte nadien op een goed debuterende Bart Schapmans (titularis Buvé out met kwetsuur buikspieren). Bart’s afweer belandde na zeven minuten in de tweede doorgang bij Rach Lamkharrat die snel counterde en Rekem finaal uittelde. Geleeg liet nog twee tienmeters onbenut en in de slotseconden werd nog tweemaal gescoord. Eerst door Philippens van in het eigen doelgebied over de vliegende doelman Ofori heen in het lege doel. De 4-2 gold zelfs niet meer als een plaaster op een houten been.